Verktyg för lönsammare e-handel

PIM-system från Sales Layer

Sales Layer partner badge bw

Product Information Management - ta kontrollen över dina produktdata. Väljer du ett PIM-system  från Sales Layer får du snabbare och tillförlitligare data till din e-handel, ERP-system, katalog eller butik.  Din kunder är inte annorlunda än du själv och kräver inget mindre än utförlig, korrekt och snyggt presenterad data.


Skärmklipp Sales Layer PIM


Samla

Samla produktinformation från leverantörer, ERP-system och alla typer av filer.

Bearbeta

Bearbeta text, bild och data i PIM-systemet.
Samarbeta och analysera.

Publicera

Publicera i din webbshop, katalog, ERP-system eller app - alltid uppdaterad och synkroniserat.Produktinformation spelar en avgörande roll inom e-handel och kan vara den avgörande faktorn som påverkar om en kund väljer att köpa din produkt eller inte. Felstavningar, låg bildkvalitet, svårtolkade texter eller otydlig navigering får dina kunder att välja en annan leverantör. Därför är det av största vikt att investera tid och resurser i att skapa högkvalitativ produktinformation när du presenterar dina varor online.

I detta sammanhang är ett PIM-system (Product Information Management) en ovärderlig resurs. Genom att använda ett PIM-system kan du effektivt organisera och hantera din produktinformation, vilket i sin tur hjälper dig att skapa en bättre produktupplevelse för dina kunder. Detta kan öka dina chanser att locka fler kunder och öka din försäljning. Du kan även spara tid med ett PIM-system. Uppdateringar går snabbt, flera kan samarbeta i flöden och datakvaliteten blir hög. Du kan uppdatera hemsida, ERP-system, CRM-system och andra kanaler snabbt och synkroniserat.

Så, att satsa på kvalitativ produktinformation och överväga användningen av ett PIM-system kan vara en klok strategi för att uppnå framgång inom e-handel.


PIM-processen

Importera data till PIM-systemet från olika källor. Importen kan vara allt från klippa & klistra från Excel till automatisk import från FTP-katalog eller med API från andra databaser. 

Med en separat ETL-process kan du ta emot standarddata från dina leverantörer.

Importera data till PIM-systemet


Bearbeta produktinformationen i PIM

Bearbeta  din produktinformation i PIM-systemet. Översätt, skriv texter med AI, gör datatabeller, skapa metainformation. Du konfigurerar Sales Layer som du vill. Samarbeta utan konflikter med hjälp av inställningar för behörigheter, roller och arbetsflöden.  Allt samlat i ett lättanvänt system.Exportera till hemsida, ERP-system, CRM-system och kataloger.  Bearbeta data med formler så att du får ut exakt den information du vill ha. 

Exporten kan vara allt från textfiler till full integration till dina system. 

Exportera PIM-data


Certifierad partner Sales Layer

Varför Optento och Sales Layer?

Oberoende i förhållande till dina övriga system

Vi är neutrala i förhållande till dina övriga applikationer och system. Vi säljer inte webbshoppar eller ERP-system vilket är ett strategiskt val. Optento Media och Sales Layer kan integrera och samarbeta med alla. Vi har dessutom praktisk erfarenhet som användare av Sales Layer.

FAQ

Q: Vad kostar det att komma igång?
A: Inte en krona! Du får en månads utvärdering gratis. Du kan sätta igång direkt och bygga ditt PIM-system.

Q: Kan Optento hjälpa mig med mitt projekt?
A: Absolut. Vi har praktisk erfarenhet som användare och är certifierade av Sales Layer. Du kan köpa den tid du behöver. Eller ingen alls. Vi låser inte in dig.

Q: Vilka filtyper kan jag importera?
A: Importen är normalt en CSV-fil då det är enkelt att hantera. Du kan även importera från Excel, XML och integrera mot databaser. Din budget och ambitionsnivå styr.

Q: Finns det gratisversion av Sales Layer?
A: Utöver utvärderingsperioden, nej. Det finns "gratis" PIM-system på marknaden. Men det finns inga gratisluncher- kostnader för att bygga och underhålla kan rusa iväg med t ex open-source PIM system.

Q: Hur lång tid tar det att implementera Sales Layer?
A: Det beror så klart på hur komplext projektet är.  Tre till sex månader är en bra utgångspunkt. Små projekt kan gå på någon vecka.

Q: Mot vilka webbshoppar kan jag koppla Sales Layer?
A: Alla som har importfunktion för produkter, vilket de flesta har. Det går även att sätta upp API-koppling så att uppdatering sköter sig själv. Hur data skall matas ut från Sales Layer har du full kontroll över.

Q: Kan Sales Layer hantera olika valutor?
A: Sales Layer hämtar valutakurser från ECB som du sedan kan använda för beräkningar. Ingen manuell inmatning av valutakurser behövs. (Om du inte vill.)

Q: Finns det support från Sales Layer?
A: Ja, det ingår alltid support från Sales Layer. Du har hela deras produktkunskap till ditt förfogande. Men Sales Layer tillhandahåller inte hjälp med att bygga och underhålla just ditt projekt. För det anlitar du Opteno eller någon annan partner om du inte vill och kan sköta allt "in-house".

Q: Kan Sales Layer hantera produkvarianter som färg och storlek?
A: Varianthantering är en av Sales Layers styrkor. Du kan sätta upp hur många variabler som helst.

Q: Varför kan jag inte bara ha mina produkter i Excel?
A: Det finns många anledningar att ta steget från Excel till ett PIM-system. Excel är ingen databas, det är egentligen tillräckligt som argument. Kontakta oss för en demo så kommer du att upptäcka fler goda skäl att investera i ett PIM-system.